Slide 237

Roparunteam "De L'Oslopers" in 2020 voor de 24ste keer aan de start!

De Roparun behoeft geen verdere uitleg. Wie op deze site klikt weet waarschijnlijk al lang wat de Roparun is, en hoe deze in "ons" Ossendrecht gevierd wordt.

De oorsprong van dit volksfeest bevindt zich in 1997. Toen meldde zich namelijk een nieuw team aan voor deze monstertocht van -toen nog- Rotterdam naar Parijs. De L'Oslopers. Een groep supporters besloot de lopers te gaan aanmoedigen bij het passeren van café 't Puts Meuleke aan de Putseweg. Ook in 1998 waren de supporters daar weer present, in zo'n grote getale dat de organisatie besloot de route voortaan door Ossendrecht te laten lopen. Ossendrecht dwong met z'n enthousiasme een eigen Roparun-doorkomst af. Inmiddels wordt die elk jaar georganiseerd door een speciaal opgericht en zeer kundig comité. Daardoor is de Roparun-doorkomst in Ossendrecht inmiddels beroemd in de verre omtrek. Elk Roparunteam verheugt zich honderden kilometers lang op Ossendrecht, en die paar kilometers naar Rotterdam die dan nog volgen? Eitje!

Een team van De L'Oslopers verschijnt jaarlijks aan de start van de Roparun in Parijs. Lopers, fietsers, chauffeurs, masseurs en cateraars. Sommigen zijn lid van Loopgroep De L'Oslopers en sommigen niet, maar samen vormen ze een team: iedereen speelt zijn rol en iedereen is essentieel in het bereiken van de finishlijn in Rotterdam. Maar ook na de finish gaat de Roparun verder voor deze L'Oslopers. 365 dagen per jaar wordt er gewerkt aan het belangrijkste doel: het realiseren van een zo hoog mogelijke opbrengst.

Volg het roparunteam op Facebook